Ved Sortedam Dossering mellem Dronning Louises Bro og Irma-hønen slog vi i august 2014 dørene op for Gran Torino.

Her, i de store, rå lagerlokaler, der tidligere husede en gammel antik-hal, serverer vi alle ugens dage italienske antipasti, skønne pizzaer, lækre pastaretter og andre specialiteter fra støvlelandet. Det er stedet for dig, der kan lide et godt italiensk måltid, ægte baggårdsstemning med lysende guirlander og god musik.

Mange gæster vælger at starte aftenen med en sjus i vores cocktailbar, f.eks. signaturdrinken Grape Spritz med aperol, grape-soda og prosecco, inden de sætter sig til bords. Herefter byder menukortet på et miks af klassiske italienske bestseller.

Derfor kan du på en typisk aften alt efter sæson finde pizzaer på kortet som margherita med tomat, mozzarella og basilikum, sardegna med pecorino og trøffelpesto, bianca med rosmarin, chili, mozzarella, olivenolie og italiensk salsiccia-pølse, crudo med tomat, mozzarella & prosciutto, quattro formaggi med mozzarella, scarmorza, provolone og gorgonzola og salami med tomat, mozzarella og pikant salami.

Vores pizzaer er lavet efter en napolitansk tradition, hvor sømændene siden tidernes morgen har foretrukket en pizza, der kunne rulles som en pandekage. Dejen er lavet på fintkværnet Caputo-mel, og pizzaerne bages halvandet minut den 375 grader varme ovn, som giver dem den bløde midte, det seje bid og den sprøde, luftige skorpe, vi elsker.

Vi serverer også lækre antipasti – det kan f.eks. være vitello tonnato og oksetatar med oliven, kapers og trøffelpesto – og klassiske italienske hovedretter, som risotto med skovsvampe og orecchiette med salsiccia, sølvbeder og ricotta.

Til den søde tand er der altid et udvalg af lækre desserter på menuen, eksempelvis tiramisu med kaffe og Amaretto og cannoli med ricotta og kandiserede bær.

På Gran Torino finder du fremragende mad og drikke til en ualmindelig fornuftig pris uden at skulle gå på kompromis med kvaliteten.