Når vi den 17. december slår dørene op for vores tredje restaurant ved Sortedam Dossering, bliver det til den vidunderlige duft af egnsretter og jazzede soultoner fra de amerikanske sydstater. Navnet lyder ALABAMA SOCIAL , men faktisk er det fra flere stater, vi har fundet inspiration til menuen såvel som til indretningen.

“Vi kommer til at servere masser af soul food , som er kendetegnende for den sydøstlige del af USA, i særdeleshed for Louisiana, Mississippi og Alabama. Her er créole og cajun omdrejningspunkter, og maden er præget af utrolig megen saft og kraft. Det er et møde mellem det amerikanske køkken, vi kender i forvejen, med møre bøffer og masser af deep fried stuff og det fransk-caraibiske køkken, som vi er mindre bekendte med herhjemme, hvor bl.a. skaldyr, chili og den créolske urt okra spiller en stor rolle,” fortæller Alabama Socials Simon Leo.

Gumbo er en specialitet, vi kommer til at dyrke i stor stil på Alabama Social. En gryderet, som findes i mange forskellige, lækre udgaver og traditionelt serveres med ris, hvor én af hovedingredienserne netop er denne klassiske urt, som smager helt fantastisk.”

Menukortet findes endnu kun i kladdeform, så der kan nå at ske mange ændringer inden åbningen. Men for at give dig en idé om, hvad du kan forvente dig af Alabama Social, kan vi fortælle, at arbejdsmenuens forretsafdelingen bl.a. indeholder crab cakes med tatar sauce og grillet salat, toast af smørstegt brioche med andehjerter, kyllingelever, løg, persille & estragonmayo, Louisiana hot wangz med hjertesalat, bbq-dip, honey-mustard og blue cheese, croissant-sliders med stegt foie gras, peanuts og syltede jordbær, hummer-taco med tomat, koriander, chili, lime og mangosalsa, butternut squash-suppe med bacon, græskarkerner og selleri-crudité samt et stort skaldyrsfad for to personer med brød, dip, salat, krebs, krabbeklør, rejer, østers & muslingesalat.

Til hovedret leger vi med tanken om at servere pork chop stegt i mardi-gras butter med sennepssky, græskarpickles og grønkål, rib-eye med bagt tomat, karameliseret skalotteløg, confiteret hvidløg og sauce diablo, House Gumbo med kylling, pork shoulder, pølse og rejer i tomatiseret fond med masser af grønt og bønner, grillet havkat med grillede porrer, confiteret hvidløg, borlottibønner og røget bisque, Southern style chicken med ”the holy trinity” og dirty rice og Moules au tremé : blåmuslinger i hvidvin med grillet peber, blegselleri, chorizo, hvidløg og persille – og meget mere!

Også indretningsmæssigt har vi gjort os umage for at kunne tilbyde dig noget lækkert.

“Udtrykket på restauranten forener den nørrebroske, lidt uhøjtidelige og rå stil med en klassisk gentlemen’s club i 1940‘ernes sydstater, hvor den franske dekadence og den jazz-orienterede musikindustri dominerede. Lyssætningen bliver varm, lidt dunkel og hyggelig, mens møblerne er lækre tilfældigheder, vi har fundet på vintagemarkeder i ind- og udland. Og så er der baren… Dén glæder jeg mig til at vise frem! I det hele taget ser jeg utrolig meget frem til at invitere gæster indenfor, når vi inden længe tænder for lampetterne, musikken og gasblusset og slår dørene op.”

Følg med her på bloggen, hvor du inden længe vil kunne se det færdige menukort og booke et bord som én af de allerførste på Alabama Social. I mellemtiden kan du besøge os på vores andre restauranter - klik her !